Home Вежбаме заедно Вежба на денот Вежбање на денот: издигнување на тесен стисок на EZ-bar

Вежбање на денот: издигнување на тесен стисок на EZ-bar

Тесниот зафат ја потпира долгата глава на бицепс, а EZ-вратот ги истоварува грбот и зглобовите. Користете ја оваа вежба во комбинација со други свиоци на бицепс, и резултатот ќе го видите многу побрзо.

barbell
Portrait of handsome bodybuilder performing the biceps curl with EZ curl bar at gym. Perfect physique athletic young man with six pack, perfect abs, shoulders, biceps, lats and chest.

да се подеднакво пумпа долги и кратки шеф на бицепс, вие не би да биде едноставна кадрици – зафат, во форма на вратот и работна тежина мора да се промени. Затоа ви е потребен EZ-вратот, кој ги става вашите зглобови во поудобна положба и ви помага да се концентрирате на свиткување без да барате рамнотежа.

Останете исправени, затегнете ги мускулите на рацете и стомакот. Барот треба да биде на ниво на ременот во рацете, дланките се појавуваат. Полека подигнете ја тежината додека целосно не ја компресирате раката, а потоа со контролирано движење спуштете ја лентата до првобитната положба. Запомни: само подлакти треба да се движат, рамената треба да бидат статични!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Здрава веганска храна за слабеење или подобро здравје

Исхраната базирана на здрава веганска храна може да ви помогне да изгубите тежина и да го подобрите вашето здравје. Особено ако не...

Страв од училиште – зошто се јавува и како да им помогнеме на децата?

Стравот од училиште се повеќе истражува и проучува последниве години. Се чини дека има зголемен процент на деца од страв од училиште во последно...

Мотивирајте се на вежбање кога сте надвор од вистинскиот пат

Лесно е (па дури и важно, како дел од процесот на поставување цели ) да се направат планови за вежбање. Тоа е продолжение што понекогаш...

Заштедете пари на намирници но купувајте здрава храна

Пазарите за намирници можат да бидат доста сјајни и исто така можат да бидат големи за вашиот месечен буџет. Но, со неколку совети...

Рецензија на Garmin Fenix 6

Не е случајно што за само неколку часа ќе започне една од најтешките патеки што трчаат трки на земјата - UTMB -...
loading...