ЗЗдравје

Editor in chief

Latest Articles

Мојата разумна диета е здодевна, но можеби е најздравиот начин за јадење

Не сум сигурен кога ќе направам отскок, но тоа беше нај лудата идеја што сум ја направил на сите времиња.Од секогаш бев еден слабичок...

Зошто дишењето на студениот воздух боли кога трчате

Еве една случка во која сите сме засегнати: Ова е првиот ладен ден во годината, но температурите се зачудувачки, вие нема да користите лента...

6 цукини тиквици за наутро, и навечер

Со сезона на тиквички кои доаѓаат до крај (сквошот го достигне својот врв од мај до октомври), во изобилство на зеленчук на пазарите во...

Се за кохераби и нутриционички факти

Како што можете да одите низ пазарот, може да бидете љубопитни што се однесува до овој златен производ со испакнати лисја. Обидете се да не...

Зошто моите нозе ги чувствувам тешки кога трчам?

Ништо не е полошо отколку почнувајќи дека ве исфрла патеката и чувствувате како вашите нозе носат камења наместо патики. Со секој чекор, се чувствувате прашувате...

Дали е безбедно да се јаде мед во бременоста?

Многу родители се свесни за фактот дека бебињата и доенчињата на возраст под 1 година не треба да јадат суров мед, бидејќи тие го...

9 Работи што не теба да ги правите ако сакате да ви се појават стомачни

Вие мислите дека треба да го стегнете вашето срце и да се ставите да сторга диета, дали сакате вашите стомачни мускули да излезат или...

Вие согорувате највеќе калории во овој период во денот.

Вашето тело е како ватрешен часовник, при што деноноќнот ритам го диктира поголемиот дел од вашиот ден. Тоа ви кажува кога сте гладни за...