ЗЗдравје

Editor in chief

Latest Articles

Симптоми на срцев удар кај жени

Што е тоа?Кога крвта не може да ви дојде до срцето, срцевиот мускул не го добива потребниот...

Вежби за Кегел за мажи – придобивки и како тие ги извршуваат

Главната цел на вежбите на Кегел е воспоставување и подобрување на контролата на мочниот меур, како и подобрување на сексуалните перформанси.

Маст од рузмарин – придобивки и како да се направи

Маста од рузмарин често се користи во народната медицина за олеснување на болката и нега на кожата. Истражувањата покажаа дека навистина има некои придобивки што имаат...

Може ли Алое Вера да помогне со дијабетес тип 2?

Со дијабетес тип 2, телото не може да го регулира нивото на шеќер во крвта самостојно, а луѓето со здравствена состојба мора...

Кога нискиот крвен притисок е премногу низок? Хипотензија и повеќе

Некои луѓе природно имаат низок крвен притисок, познат како хипотензија. Меѓутоа, кога високиот крвен притисок одеднаш станува низок крвен притисок, тоа може да...

10 прашања и одговори за корона вирусот: Што е точно а што е мит?

Откако официјално е потврдено присуството на круната на вирусот (КОВИД-19) во регионот, многу граѓани стравуваат од инфекција. Симптомите на инфекција на корона вирусот...

Сакате Нутела? Еве зошто никогаш не треба да го јадете и да се одлучите за поздрав алтернативен рецепт

Нутелата е прилично здрава, се покажало дека чоколадото испушта среќни хормони во мозокот, заедно со други придобивки. Лешниците се богати со витамин Е,...

Водата во тебе: Вода и човечкото тело

Помислете на она што ви е потребно за да преживеете, навистина само да преживеете. Храна? Вода? Воздух? Телефон? Секако, овде ќе се концентрирам на водата. Водата е од...