ЗЗдравје

Editor in chief

Latest Articles

Вие согорувате највеќе калории во овој период во денот.

Вашето тело е како ватрешен часовник, при што деноноќнот ритам го диктира поголемиот дел од вашиот ден. Тоа ви кажува кога сте гладни за...

15 Причини за поздраво живеење

БМИ Индексот на телесна маса ја користи вашата висина за да се измери дали вашата тежина е здрава, но дури и тоа не е сигурна. Типот...

Која храна треба да ја консумирате пред и по тренинг?

Бројни медицински (со години спроведува) студии покажаа дека најдобри резултати се комбинација на правилна и урамнотежена исхрана и соодветни спортски активности. Покрај тоа, таа е...

Кој се најздравите растенија во светот?

Природни лекови се најздравата опција за вас. И тоа е се повеќе се пропагира, во однос на истакнување на важноста на здравата, умерен и висок...

Слатка горчина

Портокал (и вкус на цитрус во целина) зазема солидно прво место во листата на најпопуларните ликери. Портокаловите ликери се најчестите рецепти за коктел кога станува...

Дали болката во грбот е неспецифична, механичка или сериозна?

Неспецифичната болка во долниот дел на грбот е типот на болка во грбот која ниту вие, ниту вашиот лекар не може дефинитивно, точно да...

Авокадо со туна: целосен оброк за неколку минути

Авокадо со риба е совршена комбинација: задоволување, но без еден грам нездрави масти. Кога нема време да се готви целосен ручек или вечера, направете го...

Како да ја намалите тежината и да го намалите крвниот притисок

Дали се обидувате да го намалите крвниот притисок и да ја намалите тежината? Вие не сте сами. Високиот крвен притисок влијае на над 65 милиони луѓе...