Home Животен стил

Животен стил

Зошто вие се коцкате?

Во овие три декади го проучував коцкањето, и прашањето што најчесто беше поставувано "Зошто луѓето се коцкаат"?, и варијанта за тоа "Зошто...

Како да го намалите стомакот – правилна исхрана на рамниот стомак

Прекумерниот обемот на стомакот не е само естетски недостаток, но претставува сериозна опасност за здравјето на целиот организам. Вишокот на масно ткиво на стомакот го...

Подигнување на имунитетот по природен пат

Некој само понекогаш, а некој многу често оди во состојба на слаб имунитет. Некој има доволно за да биде малку протекување и веќе...

Да се ​​запознаеш со потсвеста – владетелот на твојата реалност

Верувале или не, околу 95% од одлуките што ги прават во секојдневниот живот не доаѓаат од вашиот свесен, рационален ум, туку и...

Како да се разбудите полесно? – методи и совети

Раното будење на многумина е проблем, особено кога станува збор за станување на работа или училиште. Наместо да го навикнуваме нашето тело на рано...

Најдобрите кучиња за деца – вид кучиња од блага природа за станот, и дресура

Најдобрите кучиња за деца се игриви и друштвени кучиња чиј лик нема да биде во конфликт со сопственикот. Тоа се, на пример, лабрадор, златен ретривер,...

Природен сретство против влага – заборавете на мувла и габи

Влагата е клучна за здравјето на респираторниот систем , бидејќи можеме да видиме за болки во грлото предизвикани од сув воздух. Сепак, премногу влага не е пожелна и...

7 начини да се сака секој ден

Љубовта за себе е една од најважните аспекти на животот. Врската што ја имаме со нас е најважниот однос што го имаме во животот -...