Home Здравје

Здравје

Лошата диета е повеќе смртоносна од пушењето или висок крвен притисок

Истражувачите утврдиле кои навики во исхраната се најпроблематични.Една нова студија објавена во Лансет откри дека, лошата исхрана е одговорна за повеќе...

Диетален план за посреќни и помалку стрес за вас

Стресот може да изгледа безопасен, но тоа е ништо друго. Додека краткотрајниот стрес може да доведе до досадни главоболки, стомачни грчеви, зголемување на телесната тежина...

Проширени вени – причини, симптоми, лечење, опоравување

Зголемените вени се заболени крвни садови, обично на долните екстремитети. Ова се вени со дисфункционални вени. Поради оштетување на вентилите, постои венски рефлукс. Ова...

Лупус: Сè што треба да знаете за болеста, причината за тоа и како да ја третирате

Лупус е автоимуна болест - што значи дека имуниот систем на телото не функционира правилно и напаѓа по грешка - и...

Кое е најдоброто време во денот за пиење кафе?

Како што секој што ја чита оваа статија знае, постојат значителни научни докази дека кафето е неверојатно добро за вашето здравје и го продолжува...

Измени на нокти – причини и третман

Функцијата на ноктите е да се заштити крајот дел на прст од повреда, помага во подигање на мали предмети и го подобрува чувството на лесен допир, и произлегува...

Воспаление на тетивите – Причини, симптоми и третман

Поимот tendinitis означува воспаление на тетивите, но тај поим се долго користи и за тендинокопатија која означува синдром хронични болки во тетивите...

Детоксикација на телото за 7 дена

Детоксикацијата е природен процес на неутрализирање или отстранување на отровот од човечкото тело. Видрите (сето тоа може потенцијално да го оштети телесното ткиво) хемиски се...