Home Здравје

Здравје

Диетален план за посреќни и помалку стрес за вас

Стресот може да изгледа безопасен, но тоа е ништо друго. Додека краткотрајниот стрес може да доведе до досадни главоболки, стомачни грчеви, зголемување на телесната тежина...

Проширени вени – причини, симптоми, лечење, опоравување

Зголемените вени се заболени крвни садови, обично на долните екстремитети. Ова се вени со дисфункционални вени. Поради оштетување на вентилите, постои венски рефлукс. Ова...

Лупус: Сè што треба да знаете за болеста, причината за тоа и како да ја третирате

Лупус е автоимуна болест - што значи дека имуниот систем на телото не функционира правилно и напаѓа по грешка - и...

Кое е најдоброто време во денот за пиење кафе?

Како што секој што ја чита оваа статија знае, постојат значителни научни докази дека кафето е неверојатно добро за вашето здравје и го продолжува...

Измени на нокти – причини и третман

Функцијата на ноктите е да се заштити крајот дел на прст од повреда, помага во подигање на мали предмети и го подобрува чувството на лесен допир, и произлегува...

Воспаление на тетивите – Причини, симптоми и третман

Поимот tendinitis означува воспаление на тетивите, но тај поим се долго користи и за тендинокопатија која означува синдром хронични болки во тетивите...

Детоксикација на телото за 7 дена

Детоксикацијата е природен процес на неутрализирање или отстранување на отровот од човечкото тело. Видрите (сето тоа може потенцијално да го оштети телесното ткиво) хемиски се...

Се што треба да знаете за ГМО

Контроверзноста околу ГМО (генетски модифицирани организми) доведе до дезинформации на интернет, на телевизија, па дури и во научната литература. Всушност, повеќето научници, потрошувачи,...