Home Здравје

Здравје

Измени на нокти – причини и третман

Функцијата на ноктите е да се заштити крајот дел на прст од повреда, помага во подигање на мали предмети и го подобрува чувството на лесен допир, и произлегува...

Воспаление на тетивите – Причини, симптоми и третман

Поимот tendinitis означува воспаление на тетивите, но тај поим се долго користи и за тендинокопатија која означува синдром хронични болки во тетивите...

Детоксикација на телото за 7 дена

Детоксикацијата е природен процес на неутрализирање или отстранување на отровот од човечкото тело. Видрите (сето тоа може потенцијално да го оштети телесното ткиво) хемиски се...

Се што треба да знаете за ГМО

Контроверзноста околу ГМО (генетски модифицирани организми) доведе до дезинформации на интернет, на телевизија, па дури и во научната литература. Всушност, повеќето научници, потрошувачи,...

Зелен чај – против рак на простата

Поради своите докажани и широко докажани чудесни сили, зелениот чај се нарекува "природна одбрана" против ракот.Студиите покажуваат оние што...

Како да го намалите стомакот – правилна исхрана на рамниот стомак

Прекумерниот обемот на стомакот не е само естетски недостаток, но претставува сериозна опасност за здравјето на целиот организам. Вишокот на масно ткиво на стомакот го...

Крвен притсок: Што е низок крвен притисок?

Многу луѓе се загрижени за низок крвен притисок (хипотензија), но веројатно нема потреба.Некои луѓе имаат ниво на крвен...

12 Докажани здравствени придобивки од авокадо

Авокадото е прилично уникатно овошје. Додека повеќето овошја се состојат главно од јаглени хидрати, авокадото е високо со здравите масти.