Home Здравје

Здравје

Дали е безбедно да се јаде мед во бременоста?

Многу родители се свесни за фактот дека бебињата и доенчињата на возраст под 1 година не треба да јадат суров мед, бидејќи тие го...

Неверојатни бенифиции од пиењето на зелен чај кој можеби не ги знаевте

Зелениот чај е полн со антиоксиоданти кои ни помагаат за зајакнување на имунолошкиот систем. Но еве некои работи кои можеби не ги знаевте :Ве...

Грижа за своето болно дете

Кога вашето дете е болно од некој си вирус, настинка или грип вие можете да направите неколку работи да им олесните и помогонете и...

Вие согорувате највеќе калории во овој период во денот.

Вашето тело е како ватрешен часовник, при што деноноќнот ритам го диктира поголемиот дел од вашиот ден. Тоа ви кажува кога сте гладни за...

Прополис – природен антибиотик за сите болести

Не е само есента - период кога треба да почнеме да конзумираме намирници кои автоматски ги поистоветуваме со ладното време и досадните настинки. Пред...

Риба, Рибино масло до намален ризик за Срцев Удар

Јадејки повеќе риба или користејки рибино масло може да го намали ризикот за срцев удар, според повеќе истражувања.Бенефитите за срцето од "Омега-3 киселините" се...

15 Причини за поздраво живеење

БМИ Индексот на телесна маса ја користи вашата висина за да се измери дали вашата тежина е здрава, но дури и тоа не е сигурна. Типот...

Кој се најздравите растенија во светот?

Природни лекови се најздравата опција за вас. И тоа е се повеќе се пропагира, во однос на истакнување на важноста на здравата, умерен и висок...