Home Мотивација

Мотивација

10 причини зошто не вежбате

Добијте (и останете) мотивирани да ги постигнете целите на тренинготИстражувањата покажуваат дека 60 отсто од возрасните во САД...

Што е внатрешна мотивација – и како да се зголеми?

Теоретичарите кои се занимаваат со психологијата од самиот почеток бараа одговор на прашањето: Што ги мотивира луѓето за одредено однесување? Имено, се сметаше дека...

34 Мотивациски здравствени цитати

Здравјето е од огромно значење, но многу луѓе не прават јадење добро и имаат приоритет додека нивното здравје не се влоши. Мора да...

8 Начини да останете мотивирани

Лесно е да се каже ние се обидуваме да ја намалиме тежината, но толку е тешко да останете мотивирани. Ако сакате резултат,...

Најдобрите книги за оние што трчат

По добар напредок, секогаш е убаво да се удри и да се забавува, инспирира, мотивира или провоцира со зборовите на големиот писател. Следните книги прават...

Зошто дишењето на студениот воздух боли кога трчате

Еве една случка во која сите сме засегнати: Ова е првиот ладен ден во годината, но температурите се зачудувачки, вие нема да користите лента...

Мотивација за вежбање

Има многу состојки кои влегуваат во создавање на конзистентна програма за вежбање - имаат цели , се подготвуваат , се дисциплинирани и остануваат посветени . Но, една од најважните, а понекогаш...

10 најдобри GPS часовници и фитнес тракери

Време е да се сериознoст за следење на вашата километража и да постигнете цели за овие одлични GPS часовници и фитнес-тракери. Како што се приближува...