Home Тренинг

Тренинг

Дали истегнувањето е важно за Атлетичарите?

Препораките за истегнување до истегнување се менуваат секоја година од експерт до експерт. Истегнувањето беше промовирано со години како добар план во...

Високи влијателни вежби добри и лоши страни

Кога станува збор за кардио вежбање немате простор за активности за покачување на срцевиот ритам, од справи за вежбање до домашни вежби,...

10 причини зошто не вежбате

Добијте (и останете) мотивирани да ги постигнете целите на тренинготИстражувањата покажуваат дека 60 отсто од возрасните во САД...

10-минутни вежби што согоруваат 100 калории

Премногу зафатен за вежбање? Лесно е да се чувствувате така, особено ако се обидувате да ги следите упатствата за вежбање, што укажуваат на...

Најдобро време за тренинг Ако работите со ноќна смена

Работните нетрадиционални часови може да предизвикаат хаос на спиење, исхрана и вежбање. Ако работите во ноќната смена, важно е да го најдете времето...

Како да се справите со болката во зглобовите додека трчате

Најчесто правиме нешто како ова: Имавте некое време за одмор од трчањето, или можеби само што сте почнале за прв пат. Вие...

Најдобриот водач за високо интезивни тренинзи HIIT.

HIIT може да го направи вашиот тренинг и перформансите на многу повисоко ниво. Ова е единственото нешто што треба да го знаете...

Течности и елекролити

Можеби најважниот фактор во одржувањето на атлетските перформанси на високо ниво е да се одржува рамнотежа на растворливи течности за време на...