Home Тренинг

Тренинг

Што да јадете пред тренинг? – 9 златни храни

Ако не јадете пред тренинг, следниот ден може да почувствувате слабост и мускулна болка. За да избегнете такви последици, треба да се подготвите за...

Вежби на ‘рбетот – 8 едноставни домашни вежби

Најдобар начин за да се спречи повреди на 'рбетот е да се има силна мускулите и зглобовите. Целта на вежбите за 'рбетот е зацврстување...

Што да се јаде по тренинг? – 7 најдобри храни за побрзо закрепнување и подобар раст на мускулите

Ако некое време не сте подготвени, започнувате со тренингот можеби најтешкиот дел од целиот потфат. Но, инстинктите за тренингбараат повеќе напор. Долготрајната вежба ги зголемува вашите очекувања...

8 основни вежби за подобрување на вашето пливање

Пливањето не е само движење на рацете и мрдање со нозете. Добрата техника и брзина е резултат на црврстите стомачни.

Што е подобро за вашето здравје: одењето или трчањето

Одењето и трчањето се исклучително добри вежби за кардиоваскуларниот систем. Секако едно од нив е секогаш подобар избор. Подобриот зависи од вашата цел и...

Како да тренирате за полу маратон со трчање само 3 пати во неделата

Сите кој се пријавуваат на полу маратон сака да даде најдоброто од себе. Ние ке го прескокнеме првиот километар и ке преминеме на крос-фит...

Зошто дишењето на студениот воздух боли кога трчате

Еве една случка во која сите сме засегнати: Ова е првиот ладен ден во годината, но температурите се зачудувачки, вие нема да користите лента...

Зошто моите нозе ги чувствувам тешки кога трчам?

Ништо не е полошо отколку почнувајќи дека ве исфрла патеката и чувствувате како вашите нозе носат камења наместо патики. Со секој чекор, се чувствувате прашувате...