Home Храна

Храна

Предизвик за чисто јадење

Чистењето на вашиот дом или автомобил се чувствува толку добро, како нов почеток, со сосема нов поглед. Чистењето на вашата исхрана може да биде уште...

Здравствени придобивки од пиење ракија

Да се пие ракија не значи да се докажува машоска, ниту во случај да пиете квалитетна ракија да се покажува статусниот симбол.

Конвертирање на маснотии во енергијата – подигање на вашето тело за време на вежбање

Масното ткиво е важна компонента на диетата дизајнирана за да го поттикне вежбањето. Еден грам масти е еднаков на девет калории, а еден...

Овошје за подолг и поздрав живот

Шпанската студија покажа дека луѓето кои јадат седум порции овошје и зеленчук дневно, во просек, живеат малку повеќе од една година подолго...

Исхрана и Астма – Препорачлива и штетна храна

Доколку вие или некој близок има проблем со астма, еве кои намирници треба почесто да ги внесувате, а кои намирници да ги...

Традиционални тоскански палачинки на вегетаријански начин

Тој секогаш ме навиваше од традиционален рецепт за да добиеме нешто што првично беше вегетаријантно или повеќе случајно да се каже веган.

Што да јадете пред тренинг? – 9 златни храни

Ако не јадете пред тренинг, следниот ден може да почувствувате слабост и мускулна болка. За да избегнете такви последици, треба да се подготвите за...

Што да се јаде по тренинг? – 7 најдобри храни за побрзо закрепнување и подобар раст на мускулите

Ако некое време не сте подготвени, започнувате со тренингот можеби најтешкиот дел од целиот потфат. Но, инстинктите за тренингбараат повеќе напор. Долготрајната вежба ги зголемува вашите очекувања...